Ucrainenii sunt o națiune cu o cultură profundă

Ucrainenii sunt o națiune cu o cultură profundă

Un proiect care ajută copiii și părinții lor să aprecieze cultura și să construiască legături mai puternice cu alte națiuni europene.

Acest proiect ajută la deblocarea darului fiecărui copil și încurajează perspectiva lor unică asupra frumuseții. Invităm copiii cu vârsta de 6 ani și peste să aleagă o activitate pe care o plac și să se alăture la două luni de activități de dezvoltare. Cu îndrumare din partea experților adulți, copiii din comunitățile ucrainene și gazdă lucrează și completează lucrări de artă: dans, un set de fotografii, desene, o melodie sau un obiect de artă.

Creațiile lor sunt apoi expuse la o expoziție înainte de un concert de muzică clasică, unind adulți și copii din ambele comunități gazdă și ucrainene într-o atmosferă minunată. Se colectează donații pentru susținerea profesorilor locali profesioniști de artă și a inițiativelor lor.

Profesorii noștri îi ajută pe copii să se exprime prin desen, fotografie, broderie, arte plastice, dans, cântat și muzică, pentru a-și descoperi talentele, a-și încuraja perspectiva unică asupra frumuseții și să o împărtășească cu alții și a se simți apreciați.

Aceasta este o șansă pentru copii să creeze ceva frumos, să experimenteze succesul, să se simtă mândri de realizările lor și să primească admirația adulților.

Muzica Clasică Unește pe Toți

Organizăm un concert de muzică clasică pentru a aduce împreună adulți și copii. Ei pot să se bucure de expoziție, de lucrările tinerilor artiști și de o selecție din cea mai bună muzică clasică ucraineană și mondială.Acest eveniment își propune să dezvolte dragostea pentru cultură și să crească respectul pentru unicitatea fiecăruia.

Organizăm un concert de muzică clasică pentru a aduce împreună adulți și copii. Ei pot să se bucure de expoziție, de lucrările tinerilor artiști și de o selecție din cea mai bună muzică clasică ucraineană și mondială.Acest eveniment își propune să dezvolte dragostea pentru cultură și să crească respectul pentru unicitatea fiecăruia.

La începutul anului am realizat un proiect pilot, care a inclus activități de desen, artizanat, fotografie și muzică. După o lună, participanții și-au prezentat lucrările la un concert de muzică clasică la un liceu din Galați. A fost un succes, părinții au fost uimiți, iar vizitatorii nu voiau să plece.

„Vreau să mulțumesc…

Thoughts and feelings that pop up and warm the soul between ordinary, everyday activities. This time many participants were involved: young musicians, artists, photographers… And how pleasant it was when people looked at the work with interest and tenderness and were amazed at the skill and craftsmanship. You could also take your favorite work with you.

Gânduri și sentimente care apar și încălzesc sufletul printre activitățile obișnuite, de zi cu zi. De data aceasta au fost implicați mulți participanți: tineri muzicieni, artiști, fotografi… Și cât de plăcut a fost când oamenii au privit lucrările cu interes și tandrețe și au fost uimiți de priceperea și măiestria lor. De asemenea, puteai să-ți iei lucrarea preferată acasă. Sala de concert a fost plină de o atmosferă de sărbătoare, magie și bunătate. Lucrările tinerilor muzicieni sunau foarte emoționant, iar punctul culminant al evenimentului a fost un concert de vioară și pian. Melodiile se succedau, stările și sentimentele se schimbau. De fiecare dată voiam să aplaud, dar Julia oprea sala – nu este încă momentul… Nu este încă finalul…

Și când finalul a venit, nimeni nu s-a ridicat de pe scaune, nimeni nu se grăbea și nu avea intenția de a pleca. „concertul s-a terminat”. Dar atmosfera din sală spunea altceva, am devenit unul, sentimentele noastre s-au amestecat și s-au unit într-o atmosferă comună. Suntem o mare familie în care fiecare se simte bine, confortabil și fericit. Și nimeni nu voia să distrugă asta.

Marina Krasnova

„Artistul este mâna care face să vibreze sufletul uman…

A fost o combinație foarte interesantă de arte. Cred cu adevărat că fiecare artist este un muzician în inimă, și viceversa. Tot ce facem – muzică, pictură, fotografie – transmite emoții, aduce pace, calm, speranță. Fiecare găsește ceva personal în asta. Ajută să te relaxezi și să iei o pauză de la știrile negative. Îi învăț pe copii o disciplină pe care fiecare artist trebuie să o cunoască – psihologia creativității. Și o secțiune separată în acest sens este percepția culorilor… Artistul este mâna care face să vibreze sufletul uman.’ Acestea sunt cuvintele unui artist celebru. Și e la fel și în muzică! Așa că, acest proiect este pur și simplu o soluție genială și sperăm că vom continua!

Elena Seleznova - profesoară de artă

“If we are to preserve the culture, we must continue to create it.” Johan Huizingha

CĂUTAȚI UN ARTICOL?

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

februarie 16, 2024

Crăciunul

Love is expressed in little things. At the end of the...
februarie 16, 2024

Ucrainenii sunt o națiune cu o cultură profundă

We aim to promote and develop our culture, share its beauty...
ianuarie 30, 2024

Proiect de integrare în sport

Sports integration project is one of our most important projects, which...
decembrie 19, 2023

Yulia Yemelianenko este cea mai bună susținătoare și motivatoare pentru copii într-un proiect sportiv.

One of the most popular projects of the "Help Ukrainians" association...